сервиз на хладилници варна

Конкурс за плакат на тема „Отвъд противоположностите“ в Индия

За 7-и път през 2014 година в Института по дизайн в град Пуна, Индия ще бъде организирано 3-дневно събитие, посветено на типографията. По този повод се организира международен конкурс за плакат. Крайният срок за участие е 30 ноември 2013 година.

[cut]

Денят на типографията (Typography Day) се организира на 28 февруари, 1 и 2 март 2014 г. в Пуна,  в сътрудничество с Центъра по индустриален дизайн и Индийския тихнологичен институт в Бомбай и с подкрепата на индийската Асоциация на дизайнерите (InDeAs) и Aksharaya - организацията на дизайнери, калиграфи, типографи и преподаватели. Ще бъдат организирани работилница по типография и калиграфия и двудневна международна конференция на тема "Типографията и културата".  Съпътстващо събитие е конкурсът за плакат на тема "Отвъд противоположностите" (Across Opposites).

Конкурсът е отворен за студенти, преподаватели и професионалисти от цял свят. Няма такса за участие.

Проектът за плакат трябва да изобразява 2 противоположни или конфликтни по смисъл думи, антоними. Всяка от тях трябва да е на различен език. Могат да бъдат използвани 2 различни шрифта от 2 различни езика. Могат да бъдат използвани както калиграфски и дигитално създадени букви, така и съществуващи вече шрифтове или комбинации.

Форматът на плаката трябва да е вертикален с размер 420 мм. x 600 мм., с резолюция 300 dpi и формата на файла JPEG или PDF, CMYK.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 31 декември 2013 година.

Ще бъдат избрани 25 плаката, които ще бъдат представени в изложба по време на събитието, а победителят ще има право на безплатно участие в конференцията и осигурен предстой за трите дни.

Информация за начина на участие в официалния сайт.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com