сервиз на хладилници варна

Конкурс за млади таланти на 43-ия фестивал на комиксите в Ангулем

В рамките на най-големия фестивал на комиксите в Европа в Ангулем, Франция, се организира конкурс за наградата ``Млади таланти``. До 6 ноември 2015 г. могат да кандидатстват автори, навършили 17 години, чиито комикси не са били издавани професионално.

Участниците трябва да изпратят до 3 оригинални страници от комикс, който представлява завършена история със заглавие, на френски език или без думи, цветен или черно-бял. Темата, стилът и жанрът са по избор. Комиксът трябва да е придружен от името, адреса и телефонния номер на участника, изписани на гърба, CV, творческа биография и пресбук с фотокопия на други работи на автора. Допуска се колективно участие.

Жури ще селекционира 20 комикса, които ще бъдат включени в изложба в рамките на фестивала. Ще бъдат избрани трима победители. Носителят на първа награда ще получи 2000 евро, а носителите на втора и трета награда по 1500 евро.

Комиксите се изпращат на адрес: 9ème ART + / Festival International de la Bande Dessinée, Prix ``Jeunes Talents``, 71, rue Hergé, 16 000 Angoulême.

Фестивалът на комиксите в Ангулем през 2016 г. ще се проведе от 28 до 31 януари.

Регламент на конкурса в официалния сайт на фестивала на комиксите в Ангулем. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com