сервиз на хладилници варна

Конкурс за дизайн и реализация на зелен инфопункт на Нощ на музеите и галериите 2015

Във връзка с 11-ото издание на Нощ на музеите и галериите в Пловдив Фондация ``Отворени изкуства``, EVN България и Triple Green Building Group обявяват конкурс за дизайн и реализация на зелен инфопункт. Крайният срок за подаване на документите е 2 август 2015 г.

В конкурса могат да участват дизайнери, архитекти, урбанисти, инженери, студенти, изобретатели или ``зелени`` ентусиасти с проект за зелен инфопункт, който ще функционира 12 дни, от 1 септември, на ул. ``Станислав Доспевски``. Инфопунктът ще има разгърната площ от 60 кв., ще разполага с безплатен интернет, ще се използва за разпространение на  информация и материали, а в пространството около него ще се организира артистична програма. Критериите за проекта включват целесъобразност, здравина на конструкцията, мобилност и функционалност, възможност за енергийно захранване от алтернативни източници, използване на естествени материали и такива с рециклирано съдържание.

Журито е в състав: Виктор Янков (директо на ``Нощ/Пловдив``), Светлана Куюмджиева, артистичен директор на ``Пловдив 2019``, Калина Трифонова (зам.-председател на Управителния съвет на EVN България), aрх. Весела Вълчева-Макгий (консултант по устойчиво строителство в Triple Green Building Group) и арх. Вяра Желязкова и арх. Георги Кътов (I/O Архитекти).

Ще бъде избрано най-иновативното, екосъобразно, визуално издържано и добре съобразено със спецификата на градската среда предложение. Победителят ще получи 10 000 лева за продукция и хонорари. Ще бъде организирана изложба с проектите на финалистите.

Желаещите да участват трябва да изпратят своите предложения заедно с попълнен формуляр за участие на имейл opencall@openarts.info.

Повече информация и пълни изисквания в сайта на Фондация ``Отворени изкуства``.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com