сервиз на хладилници варна

Конкурсът за архитектурен проект на Метростанция 20 в София избра два проекта за реализация

На 18 декември в София бе проведено финалното журиране на конкурса за архитектурен проект на Метростанция 20 на Софийско метро. Два проекта – на екип с ръководител Виктор Хименес и на архитект Александър Шинолов, са избрани при гласуването.

Конкурсът за Метростанция 20 е обявен по време на Sofia Architecture Week през 2010 година, година по-късно международно жури с председател Петър Диков, главен архитект на София, избира двата проекта с препоръки за доразработване, припомнят организаторите на Sofia Architecture Week. 

След финалното журиране е премиран проектът на архитект Виктор Химинес, студио ATA ltd. (Лондон, Великобритания), със следните препоръки: "Поради спецификата на проекта в архитектурната му част от една страна, а от друга – напредналата фаза на разработване на инженеринга на Метростанция 20, журито препоръчва на Възложителя проектът да бъде реализиран при 17-а Метростанция от Първи метродиаметър на Софийско метро (Околовръстен път). Преговорите да бъдат стартирани с архитектурно студио "Амин Таха Архитектс" с ръководител Виктор Хименес през януари 2013 г. за включване на параметрите на проекта в предстоящия търг за инженеринга на Метростанция 17, както и преговори за цената на архитектурното проектиране".  

На второ място журито премира проекта на архитект Александър Шинолов от София с препоръката проектът да бъде реализиран при Метростанция 20 от Първи метродиаметър на Софийско метро, като бъдат стартирани преговори за възлагане на архитектурното проектиране до края на 2012 година. Двете реализации за градска среда са избрани на анонимен принцип.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com