сервиз на хладилници варна

Коледна кампания на организация „Делфините“ в подкрепа на деца с нарушено зрение

Коледни картички, изработени от младежи от неправителствената доброволческа организация PTPI "Делфините", ще се предлагат от 15 декември на няколко места във Варна. Кампанията е с цел набиране на средства в полза на училището за деца с нарушено зрение "Д-р Иван Шишманов".

"Делфините" организират коледна кампания за 5-а поредна година. Със средствата от продажбите на ръчно изработените картички се подкрепят различни хуманитарни каузи. От младежката организация съобщават, че инициативата набира все повече привърженици – миналата година в навечерието на Коледа са събрани 12 700 лева, с които са обновени една стая за деца, болни от муковисцидоза, една стая за игра и стая за деца,, болни от диабет в болниците "Света Марина" и "Света Ана" във Варна.

Тази година средствата от продажби на картичките ще бъдат вложени в реновирането на всекидневната в училището за деца с нарушено зрение "Д-р Иван Шишманов". Целта е да бъдат закупени нов диван, телевизор и компютър, както и нова пералня за училището.

Ръчно изработените коледни картички от младежите от организацията PTPI "Делфините" ще се предлагат от 15 до 21 декември във верига магазини "Пикадили" във Варна и болница "Cвета Марина".

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com