сервиз на хладилници варна

Книга на Рей Бредбъри е продадена в САЩ за 17,500 долара

Екземпляр от романа "451 градуса по Фаренхайт" на Рей Бредбъри е продаден на 2 април за 17 500 долара от аукционна къща Heritage. Търгът в Ню Йорк е посветен на редки книги, подписани от авторите.

Ценният екземпляр с подписа на автора е в много добро състояние и е купен през интернет, съобщи РИА Новости. Изданието е от 1953 г., когато романът "451 градуса по Фаренхайт" е публикуван в Ню Йорк от издателство Ballantine Books. Първите 200 екземпляра от книгата, чието действие се развива в тоталитарно общество, където хората не трябва да мислят, а подбуждащите към размишления книги се изгарят, е пуснато в устойчива на висока температура подвързия. За това свидетелства надпис на първата страница. Ценният екземпляр, продаден на търга, е под номер 102.

Най-скъпо продадени на търга на 2 април са 2 документа от Континенталния конгрес на САЩ от периода на Американската революция. Те са принадлежали на делегата, а по-късно президент на Континенталния конгрес Сайръс Грифин и са подписани от него. Документите са продадени за 197 000 долара. За 93,750 е продадено рядко първо издание от 1835 г. на "Доктрини и завети" на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, съдържащо основните постулати на мормонската религия.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com