сервиз на хладилници варна

Кичур от косата на Наполеон бе открит в дома на писателя Уолтър Скот

Кичур от косата на Наполеон Бонапарт открил екипът на телевизионното предаване Antiques Roadshow на BBC, докато снимал в дома на писателя Уолтър Скот в Абътсфорд, Шотландия. Според специалистите кичурът представлява огромен интерес за колекционерите.

Кичурът бил увит в бележката, поставена в попивателна, принадлежала някога на Наполеон. Бележката, датираща от 8 ноември 1827 г. е подписана от г-н Далтон, който обяснява на Уолтър Скот, че е получил кичура от подчинен на един от херцозите на Уелингтън, но го изпраща на писателя, който е известен с колекционерската си страст.

Кичурът коса може да предизвика голям интерес сред колекционерите и заради историческата си стойност, обясняват от аукционна къща Paul Fraser Collectibles.

Сред другите интересни вещи, принадлежали на Уолтър Скот, които имат колекционерска стойност и се намират в имението му,  са сребърна урна, подарък от Лорд Байрон и часовник, за който се смята, че е принадлежал на Мария Антоанета. Предаването на BBC, заснето в Абътсфорд, ще бъде излъчено на 14 септември.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com