сервиз на хладилници варна

Истории под тепетата с автори от Пловдив в Галерия "Ларго"

Със силно присъствие на художници от Пловдив започва новата си изложбена година Галерия "Ларго" и както и друг път открива нови за публиката във Варна имена.

"Истории под тепетата" е името на изложбата, провокирано от елегантните градски пейзажи на Румен Манолов. Три от тях са от Пловдив, а в четвъртия се разпознава старата Католическа църква във Варна. Той е и едно от новите имена за ценителите във Варна, където творчеството му е почти непознато.

Непознато е и творчеството на Димитър Чонов, който е представен с няколко пластики от бронз, вдъхновени от античната митология. Другите истории са разказани от Александър Димитров, Ангел Герджиков, Валери и Нели Ценови, Мария и Валери Върбанови, Васил Генчев, Димитър Чонов, Евгений Петров, Илия Желев, Маргарита Иванова и Спас Киричев, Николай Няголов и Юлий Шумарев.

 Румен Манолов - "Кафенета"

Румен Манолов, "Кафенета" Снимка: © Галерия "Ларго"

Изложбата предлага изключително разнообразие от сюжети, теми и стилове в живописта - от колоритните абстрактни платна на Илия Желев през приказните сюжети на Юлий Шумарев и новия цикъл "Антични морета" на разпознаваемия Валери Ценов до типичните за Мария и Валери Върбанови фотореалистични картини.

Част от авторите, представени в сборната експозиция, вече са имали самостоятелни изложби в галерията. Нееднократно са гостували Нели и Валери Ценови, Ангел Герджиков, Юлий Шумарев, Александър Димитров, Илия Желев, Николай Няголов. Зрители, които познават творчеството им, ще видят в изложбата техни нови платна. На останалите, като артистичното семейство Маргарита Иванова, Спас Киричев и Александър Киричев самостоятелни изяви предстоят в бъдеще. 

Маргарита Иванова - "Пеещо момиче", "Портрет на момиче", "Българка" (керамика) и картината на Александър Димитров "Скъп спомен мой".

                                             Маргарита Иванова - "Пеещо момиче", "Портрет на момиче", "Българка" (керамика) 

                                            и картината на Александър Димитров "Скъп спомен мой". Снимка: © "Градското списание"

Изложбата ще остане в Галерия "Ларго" до 22 февруари.

Очаквайте в Галерия "Ларго" традиционната, четвърта изложба "Голо тяло".

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com