сервиз на хладилници варна

Истории в софийските таксита - нов филм на Стефан Командарев

Режисьорът Стефан Командарев започва снимките на нов филм с малък бюджет, озаглавен ``Съвместимост``. Действието се развива за 24 часа, през които са разказани 6 истории, случващи се в 6 софийски таксита.

Сценарият на Симеон Венциславов и Стефан Командарев се основава на реални случки и персонажи и на разказите на Антон Павлович Чехов ``Кавал``, ``Беда`` и ``Мъка``. Случките са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Главни герои са шофьорите на таксита, които са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Другите герои на тези истории са клиентите на такситата - различните лица на българското общество.

``Аз живея в България, тук растат двете ми деца. От много време насам има една поредица от въпроси, които не ме оставят на мира: как и къде ще живеят децата ми? Какво се случва в моята страна? Накъде вървим? Защо сме във все по-дълбока ценностна и духовна криза? Къде сбъркахме? Къде да търсим надеждата? Тези въпроси са в основата на филмовия проект ``Съвместимост``, споделя Стефан Командарев.

``Съвместимост`` е селекциониран като сценарий за развитие в уъркшоп за сценарии на Средиземноморския филмов институт в Атина, една от най-сериозните програми по кинодраматургия, финансирана от програма ``Творческа Европа``. Предстои представянето му на 24 септември на пичинг форум в Утрехт, Холандия. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com