сервиз на хладилници варна

Зелените мъжки аромати – най-актуални през 2013 година

Зеленото е цветът на 2013 година. Мощната зелена тенденция не подминава и ароматите, включително и тези за мъже, сред които тази година са актуални дървесни, плодови, шипрови, фужерни и дори източни зелени аромати.

Ако си избирате нов аромат, потърсете нещо зелено, дори и забравена нотка като зелена ябълка (Hugo by Hugo Boss) - отново е на мода. Има и я в аромата на James Bond 007.

Прекрасен пример за зелена тенденция е новият аромат Aedes de Venustas EDP, създаден за едноименния бутик в Ню Йорк. Определящи нотки са листа домати, ябълка, ветивер (индийски троскот), касис, но той би бил непълен без киселата жилка на ревена. Аромат – противоречие, той контрастира с пурпура, кадифето и златото на флакона и със самия бутик. Парфюмеристът Бертран Дюшофур обяснява: "Взех за основа ревен. Неговият пурпурен цвят напомня интериора на бутик Aedes, изискан и необикновен. Но на вкус той е зелен и кисел, това е предизвикателство и контраст. Особено сложна задача беше да се запазят зелените нотки през цялото време на развитие на аромата, но аз успях да се справя".

Друг парфюм, вписващ се в тенденциите, е Enchanted Forest by The Vagabond Prince – леко опияняващ аромат на чай от касис и неочакваната дървесна сладост на борова смола. Парфюмът е дело на основателите на парфюмерийната енциклопедия "Фрагрантика" и френския парфюмерист Бертран Дюшофур. Връзката с Русия става ясна, когато разбереш, че флаконите и опаковката е украсявала Елена Кнежевич, руска емигрантка.

При всички изброени аромати е подчертана зелено свежата растителна нотка: студен зелен тамян с цветя - Relique d`Amour by Oriza, дървесно- зелен ментов аромат - Creature by Kerosene, боров одеколон Nuit Étoilée by Annick Goutal, мастиково-ментов аромат - Green by Comme des Garçons и дори Djhenne Eau de Parfum by Parfumerie Générale. По повод на зелената вълна през 2013 година Jil Sander извадиха от архивите си Scent 79 Man и го пускат повторно, в по-широк мащаб.

Съвпадение или не, през 2013 година се навършват 200 години от рождението на Джузепе Верди (фамилията му означава на италиански "зелен"). Зелен аромат, създаден в Италия, е съчетанието от лавандула и мента на Luna Rossa by Prada, виолетово зеленият My Land by Trussardi, ветивер и хвойна на Royal Vetiver by Acqua Reale, розмарин и мента на Porsche Design Sport, дървесният Vagabondo by Hilde Soliani.

По материали от rbc.ru.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com