сервиз на хладилници варна

Започна карнавалът в Рио де Жанейро

От 4 март в продължение на пет дни Рио де Жанейро е домакин на традиционния карнавал. Събитието започна вчера със символичното предаване в ръцете на крал Момо, лице на карнавала в Рио де Жанейро, на ключа на града.

Крал Момо е личност, която се избира ежегодно да бъде символ на танцовите тържества. Придружен от кралицата си и две принцеси, в продължение на пет дни той е господар на града. Традицията карнавалът да си има свой крал съществува от повече от 70 години.     

Тази година карнавалът в Рио преминава при засилени мерки за сигурност. Очаква се около 800 000 туристи от цял свят да посетят събитието. По предварителни изчисления те трябва да внесат в бюджета на града към 890 милиона долара - за хотели, ресторанти и барове. Управата на Рио де Жанейро, който е известен като един от градовете с най-висока престъпност в Бразилия, се стреми да се справи с този отрицателен имидж, още повече, че през 2016 г. там трябва да се проведат Летните олимпийски игри. За сигурността на туристите и всички присъстващи на карнавала ще се грижат почти 50 000 полицая. За петдневното събитие са мобилизирани и специални части на ФБР, които ще охраняват на различни места около Самбадром, по който преминават представителите на школите по самба. Из целия град са инсталирани допълнително още тридесетина камери, които да наблюдават случващото се.        

Всяка от участващите школи по самба е похарчила между 2 и 5 милиона долара, за да се представи добре на дефилето. Все повече големи бразилски и чуждестранни компании инвестират в карнавала в Рио де Жанейро, който се излъчва от много телевизии по света.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com