сервиз на хладилници варна

Започват снимките на новия български филм „Потъването на Созопол“

Снимките на новия български игрален филм "Потъването на Созопол" започват на 30 септември. В рамките на месец по Южното Черноморие ще работи режисьорът Костадин Бонев.

Филмът е екранизация по едноименния роман на Ина Вълчанова, която е съсценарист заедно с Костадин Бонев, съобщиха от Национален филмов център, който подкрепя продукцията. Продуценти са Владимир Андреев и Георги Балкански (Филмова къща "БъРъ Филм") и Георги Николов ("Меджик Шоп"). Оператор е Константин Занков. Главните роли са поверени на Деян Донков, Снежина Петрова, Светлана Янчева, Стефан Вълдобрев и Васил Гюров, ще участват още Леонид Йовчев, Веселин Мезеклиев, Мирослава Гоговска, Петя Силянова, Биляна Казакова, Жорета Николова.

Действието се развива в Созопол, където заминава 50-годишният архитект Чавдар Кършев. Интригата: какво ще се случи, докато свършат десетте бутилки водка, които главният герой носи със себе си в града на своята младост.

Костадин Бонев е режисьор на игрални и документални филми като "Подгряване на вчерашния обед", "Военен кореспондент", "Търпението на камъка", "Писма до долната земя" и други.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com