сервиз на хладилници варна

Завивка с ръкави ни спасява от студените зимни нощи

Какво правим през зимата, ако искаме да четем книга в леглото, а в стаята е изключително студено и ръцете ни измръзват? Просто четем по-малко. На помощ обаче може да ни се притече завивка с ръкави.

Изобретението е на две французойки - Натали Може и Клер Гено, съответно режисьорка и художник на костюми за филмови продукции. Решението им е много просто и се нарича "couettabra", което буквално означава завивка с ръкави. В сайта, посветен на изобретението си, те обясняват, че идеята се родила в една студена зимна нощ и гарантират, че новият вид завивка е още едно удобство в нашето ежедневие, подходяща за всякакъв вид легла и за хора на различни възрасти. 

Дългите ръкави покриват ръцете и раменете и ни спасяват от студа. Достатъчно е да "облечем" тази завивка и вече спокойно можем не само да четем, да работим на компютър, да превключваме програмите на телевизора с дистанционното, но и дори да плетем, без да се страхуваме да си покажем носа изпод юргана. Още една дейност, чието извършване според двете изобретателки се улеснява, е и жонглирането, но пък може и да има хора, които обичат да жонглират в леглото.

Завивката с ръкави се предлага в различни десени - в ярки и меки цветове, единична или двойна, а цените са между 100 и 300 евро.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com