сервиз на хладилници варна

Екранизации на известни любовни романи на „Любовта е лудост“ 2014

Международният филмов фестивал "Любовта е лудост" ще се проведе във Варна за първи път тази година през юни. Сред акцентите в 22-ото издание са панорами с филми на Франция, Италия и Китай и селекция от екранизации на известни любовни романи.

Нова визия на плаката, предложена от художника Петьо Маринов, нов дизайн на статуетката "Златна Афродита" на скулптора Пламен Братанов, която за първи път ще се връчи на всички отличени, а не само на носителя на Голямата награда – това са някои от актуалните промени. Фестивалът "Любовта е лудост" ще се проведе от 22 до 28 юни, за да се впише във все още продължаващия по това време театрален сезон, което ще позволи на повече гости да дойдат до Варна, обясниха от Фестивалния комплекс във Варна. Новост е и обявеният за първи път тази година конкурс за плакат за ученици и студенти, които ще получат наградите си на закриването на фестивала.

В конкурсната програма от 12 филма за първи път ще има лента от Бразилия, каза на пресконференция селекционерът Александър Грозев.  Вероятно първата си прожекция ще има филмът на Иван Ничев "Концерт за оцелелите", последна част от трилогията му, посветена на съдбата на българските евреи, която включва филмите "След края на света" и "Пътуване към Йерусалим". По традиция фестивалът ще почете тези личности от света на българското кино, напуснали ни наскоро - Джоко Росич, Рангел Вълчанов, Веселин Бранев, както и актьора Кирил Господинов по повод 80-годишнината от рождението му. Една от панорамите ще включва екранизации на любовни романи, фестивалът ще се отвори и към литературата - български актьори ще прочетат откъси от някои от избраните книги.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com