сервиз на хладилници варна

Екомузеят в Русе навършва една година

На 28 септември се навършва една година от откриването на Екомузей с аквариум в Русе. За изминалото време 35 468 души са посетили музея, в който е представено многообразието на животинските видове и защитените територии по поречието на река Дунав, както и съжителството на човека с природата.

Музеят е разположен на 4 етажа, където могат да се видят богата колекция от вкаменелости, както и диорами, представящи различни животински видове в реална среда. Тук се намира и най-големият сладководен аквариум в България с риби от Дунав и вливащите се в него реки.

Специално внимание в експозицията е отделено на праисторическите животни. Представен е макет на космат мамут (Mammuthus primigenius) в реални размери. Изложена е и единствената в света най-цялостно запазена част от друг вид мамут - долната челюст от Mammuthus rumanus.

През юли тази година Регионалният исторически музей в Русе спечели 3-о място на Първия национален преглед на музейния плакат в Смолян с плакат, специално изготвен за Екомузея. Наградата е присъдена в категория ``Рекламен плакат на музей``. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com