сервиз на хладилници варна

Европейски шампионат по електронни спортове ще се проведе в София

За първи път в България на 28 февруари и на 1март ще се проведат европейските финали на Wargaming.net League в рамките на шампионата по електронни спортове. Шест 6 европейски отбора се борят за награден фонд от 100 000 евро.

[cut]

За първенството ще се състезават шестте най-добри отбора на Европа по World of Tanks - първата и единствена масова онлайн игра за много играчи,  посветена на битки с бойни машини от Втората световна война. Те ще се борят за наградния фонд и за квалификация на световните финали по World of Tanks, които ще се проведат на 25 и 26 април във Варшава. България ще е домакин на гейминг събитие от подобен ранг за първи път. Състезанията ще се проведат в Sofia Event Center.

Водещ на събитието ще е популярният водещ на гейминг шампионати, австралиецът Мич Лесли. Кастъри (коментатори) на мачовете между отборите ще са Оливър Максфийлд, известен като Laughter - един от най-опитните играчи в света на World of Tanks, и Лорън Скот, известен като Pansy.

Всички мачове ще се излъчват онлайн и в канала на шампионата в социалната видео мрежа Twitch.TV. За присъстващите в залата в София ще са организирани много игри.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com