сервиз на хладилници варна

Европейски дни на наследството в 50 държави

Този месец в рамките на Европейските дни на наследството, които се провеждат всяка година през септември в 50 държави от цяла Европа, се очаква над 20 милиона души да имат възможност да посетят хиляди рядко представяни пред обществеността обекти и събития.

Тази организирана на местно равнище инициатива се подкрепя от Европейската комисия и Съвета на Европа, които насърчават действията за повишаване на осведомеността на равнището на Европейския съюз, пише Арена Медиа.

През настоящата година в рамките на Европейските дни на наследството на обществеността ще бъде представено изключително разнообразие от събития и паметници. Сред тях са най-голямата фабрика за балони в света в Бристъл, Великобритания, както и представление на открито на "Клетниците“ по едноименния шедьовър на Виктор Юго в близост до мястото на битката при Ватерло в Белгия от 1815 г.

В столицата на Германия ще се организират посещения на запазени участъци от Берлинската стена, преобразени с рисунки и графити от над 100 художници от 20 държави, а в Страсбург, Франция — изложба, посветена на Еразъм Ротердамски.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com