сервиз на хладилници варна

Домът на хумора и сатирата отбелязва 90-годишнината от рождението на Георги Парцалев

На 16 юни се навършват 90 години от рождението на незабравимия комик, филмов и театрален актьор Георги Парцалев (1925-1989). Месец юни в Дома на хумора и сатирата в Габрово ще премине под знака на тази годишнина с няколко събития.

Литературна премиера и прожекции на филми с участието на Парцалев ще срещнат отново публиката с таланта на актьора. Прожекциите започват на 16 юни от 14,00 часа с филма ``С деца на море`` (режисьор Д. Петров, сценарий братя Мормареви, 1972), съобщиха от Дома на хумора и сатирата. В комедията ``С деца на море`` Георги Парцалев е любимият на поколения зрители чичо Манчо. В следващите 2 дни, на 17 и 18 юни, ще бъдат показани филмите ``Петимата от Моби Дик`` (режисьори Гриша Островски и Тодор Стоянов, сценарист Борис Априлов, 1970) и сатиричната комедия ``Кит`` (режисьор Петър Б. Василев, сценарий Христо Михов-Черемухин, 1970). Всички прожекции са от 14,00 часа в Залата на жирафите.

Точно на рождения ден на Георги Парцалев 16 юни в Дома на хумора и сатирата ще бъде представена книгата ``Малки спомени за големия Парцалев`` на Звезделин Минков. В Габрово ще гостува авторът на книгата, известен и като имитатор на Тодор Живков, Георги Парцалев, Григор Вачков, Петър Слабаков, Георги Черкелов, Никола Анастасов, Тодор Колев, Георги Калоянчев и други. Звезделин Минков ще разкаже за  срещите си с Парцалев, описани в книгата и се очаква да се превъплъти в някои от любимите си ``образи``.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com