сервиз на хладилници варна

Домът на хумора и сатирата в Габрово посреща карнавала с изложба на млади автори

Изложба на възпитаници на 4 средни художествени училища в страната се открива в Дома на хумора и сатирата в Габрово на 19 май – деня, в който се провежда карнавалът. Изложбата на асоциация "Луди – млади“ включва творби на приложните изкуства, иконопис, графика и други.

Домът на хумора и сатирата заедно с 4-те средни училища (Националната гимназия за приложни изкуства - Трявна, Националната гимназия за приложни изкуства "Проф. Венко Колев” – Троян, Националната художествена гимназия "Димитър Добрович” – Сливен и Професионалната гимназия за приложни изкуства – Смолян) са учредители и членове на асоциация "Луди-млади”. Тя има за цел да съхранява, развива и популяризира художествените занаяти и народните традиции, съобщиха от Дома на хумора и сатирата.

Изложбата, която ще може да се види до края на юни, представя над 200 творби: иконопис, функционална и резбована мебел, детски играчки, дървени пластики, резбовани пана и проекти за интериор (Националната гимназия за приложни изкуства – Трявна), керамични пластики, чинии, вази, сервизи, делви, стомни, кашпи (Националната гимназия за приложни изкуства "Проф. Венко Колев” – Троян), тъкани пана и проекти за рекламни плакети (Националната художествена гимназия "Димитър Добрович” – Сливен), текстилни пана, козяци, халища, килими, китеници, рисувана коприна (Професионалната гимназия за приложни изкуства – Смолян).

Карнавалът в Габрово се провежда на 19 май и тази година е под мотото "Животни и хора, хора и животни”. Преди откриването на изложбата в 11,00 часа пред Дома на хумора и сатирата ще се изявят оркестър "Габрово” и танцьорите от шоу-балет "Магия”. Карнавалното шествие започва в 18,00 часа.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com