сервиз на хладилници варна

Добрич и Шабла подкрепиха Варна за Европейска културна столица

Областният управител Желязко Желязков и кметовете на общините Добрич и Шабла, Детелина Николова и Красимир Кръстев подписаха Отворено писмо за подкрепа на инициативата "Варна – кандидат за Европейска столица на културата 2019 година”, информираха от Областна администрация - Добрич.

На работна среща в Областна управа - Добрич с представители на община Варна бе подчертано, че "културните проекти се реализират по-ефективно, когато обхващат и съответния регион около града – кандидат за Европейска столица на културата”, съобщи Дарик Радио.

Желязко Желязков заяви своята убеденост, че се предоставя уникална възможност на област Добрич да разкаже на света за своя потенциал, традиции, богато историческо наследство, в хармония с националната стратегия и културна политика на страната.

"Както е известно, ние сме началото на Европа - нейната източна граница и сме люлка на цивилизацията”- споделиха кметовете на Добрич и Шабла Детелина Николова и Красимир Кръстев.

Очаква се към Отвореното писмо за подкрепа да се присъединят и кметовете на Балчик и Каварна – другите две общини от "оста Варна- Балчик- Каварна- Шабла”, с които организаторите вече са водили разговори за кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com