сервиз на хладилници варна

Дни на християнското филмово изкуство в Русе

Кино ще се прожектира в русенския храм "Свети Николай" от 15 до 17 януари. Един игрален и два документални филма на християнска тематика са включени в Дните на християнското филмово изкуство.

Публиката може да гледа филма "Остров" на Павел Лунгин (прожекция на 15 януари) и документалните филми "Апостол на любовта" на Валентина Матвеева (прожекция на 16 януари) и "Привилегированата планета" (прожекция на 17 януари), съобщи вестник "Бряг".

Филмът "Остров" (2006 г.) е носител на 6 награди "Ника" на Руската киноакадемия, обявен е за най-добър руски филм на 2006 година и е прожектиран на закриването на филмовия фестивал във Венеция през 2006 година. Той разказва за малък православен манастир на далечен остров в Северна Русия, където отец Анатолий посреща много хора, които вярват в неговата праведност и способност да лекува и да предсказва бъдещето. Те не знаят, че в миналото си, по време на Втората световна война, Анатолий е извършил тежко убийство и не знае дали вярата ще може да го спаси от греха.

Документалният филм "Апостол на любовта" (2006 г.) е посветена на известния православен проповедник митрополит Антоний Сурожки (1914-2003), почетен доктор по богословие на университетите в Кеймбридж и Абърдийн и на Киевската и Московската Богословски академии. Филмът "Привилегированата планета" (2008 г.) разказва за едно необикновено писмо, писано от Бога още със Сътворението и запечатано за хората от последните времена.

Всички прожекции са с вход свободен.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com