сервиз на хладилници варна

Джейсън Стейтъм в ролята на лоялния крадец Паркър, герой на Доналд Уестлейк

Паркър е крадец и престъпник, но има свои правила за морал, като например да не краде от нуждаещите се. В образа на литературния герой на Доналд Уестлейк на екрана влиза Джейсън Стейтъм. Филмът "Паркър" тръгва по екраните у нас на 1 февруари.

Доналд Уестлейк е публикувал от 1962 г. досега поредица от 24 трилъра за професионалния крадец Паркър, който действа по свой собствен кодекс: да не краде от хората в нужда, да убива само, ако е принуден и винаги да отмъщава на враговете си.

Когато създава Паркър, Уестлейк е смятал, че книгата му ще бъде еднократен бестселър за харизматично лошо момче, което ще си получи заслуженото на последните страници на първия роман. След като прочита завършения ръкопис, редакторът на Уестлейк му отправя необичайна молба - да позволи на безмилостния престъпник, обожаващ отмъщението, да избегне правосъдието в края на първата книга, което да остави вратата отворена за едно-две продължения. Така се създава поредицата.

Филмът "Паркър" е адаптация на Flashfire - първия роман, който Уестлейк написва след 23-годишна пауза за героя. Макар да има предишни филми, сред които и "Разплата" с Мел Гибсън по мотиви от поредицата, Паркър е първият филм, в който наследниците на Уестлейк позволяват на филмови творци да използват името на героя на екрана.

Режисьор на "Паркър" е носителят на "Оскар" Тейлър Хакфорд ("Рей"). Джон Маклафлин ("Хичкок") е автор на сценария. Във филма участват още Дженифър Лопес, Майкъл Чиклис ("Фантастичната четворка"), Ник Нолти, Клифтън Колинс ("Капоте", "Трафик"), Мика Хауптман ("Железният човек") и Пати Люпон ("Да возиш Мис Дейзи").

Ветеранът – обирджия Паркър търси отмъщение срещу жестоката банда, която го е измамила, изоставяйки го почти мъртъв насред пустошта. Паркър проследява бандата до бляскавия Палм Бийч, където среща Лесли (Дженифър Лопес) - агент по недвижими имоти. С нейна помощ той разкрива плана на бандата да открадне бижута за над 50 милиона долара и измисля план да прибере плячката им и да си отмъсти. Появява се и още един враг – съюзниците на бандата от Чикаго.

У нас филмът се разпространява от Тандем Филм.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com