сервиз на хладилници варна

"Детска нощ в музея" в Русе по случай Деня на детето

Няколко приложни ателиета, конна езда, скално катерене, игра "Русезнание“ и много други забавни инициативи са включени в програмата на "Детска нощ в музея“, в която деца от Русе могат да се включат на 1 юни. Входът за всички инициативи е свободен.

Първата проява – ателие "Зелена галерия“, започва в 16,00 часа в офиса на Българско дружество за защита на птиците в Русе, където децата ще научат как да нарисуват портрет на птица с графична техника. Малко по-късно ще се проведе и ателие за декорация на еко торбички. В офиса на Българско дружество за защита на птиците децата могат да видят фотоизложбата от проведения миналата година Фестивал на хвърчилата край фара на Шабла.

В Историческия музей се организира ателие за работа с хартия и създаване на цветя и орнаменти. В музея ще се прожектира и научнопопулярният филм "Приказка за потапницата и корморана“.  

Заниманията през деня включват още конна езда на хиподрума в Русе, детско скално катерене, организирано от сдружение "Еквилибриум“ и Клуб по спортно катерене и алпинизъм СТПД "Академик“, две образователни игри – "Русезнание“ и представяне на средновековната история на града.

"Детска нощ в музея“ се организира от сдружение "Приятели на музея – Русе“ със съдействието на общината в града.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com