сервиз на хладилници варна

Десет хотела от популярни филми и сериали

Боинг върху дърво от сериала "Изгубени", хралупи на хобити, къщичка от "Имението Даунтън" и други хотели по света предлагат на посетителите да се почувстват като герои от любимите си филми и телевизионни сериали.

[cut]

Стаи Wizard Chambers в хотел The Georgian House, Великобритания

Wizard Chambers

© www.georgianhousehotel.co.uk

В старинния лондонски хотел The Georgian House, открит преди повече от 160 години, през есента на 2014 година се появяват стаи за фенове на Хари Потър. Стаите Wizard Chambers са оформени в стилистиката на замък Хогуортс. В тях има легла с балдахин, котли, старинни сандъци и дори книги със заклинания и стъкленици за еликсири. Нощувка в интериор, възпят от Джоан Роулинг, струва около 290 лири за двама души.

Хотел Mi Norte за киномани, Испания

Mi Norte Hotel, Espana

© www.hotels.com

В околностите на испанския град Рибадео през 2012 година е открит хотел за киномани Mi Norte. Всяка стая от десетте стаи в хотела е оформена в стила на различен  филм. Любителите на романтични истории могат да се настанят в стая "Амели", на шпионски саги - в стая "Джеймс Бонд", а феновете на истории с трагичен край - в стая "Ромео и Жулиета". Кристина Торвисо превръща овехтялата сграда, която получава, в наследство в тематичен хотел.

Хотел Costa Verde за фенове на сериала "Изгубени", Коста Рика

Costa Verde Hotel 

YouTube

Намира се в Национален парк Мануел Антонио в Коста Рика. Всеки фен на сериала "Изгубени" знае, че първият сезон започва със самолетна  катастрофа по линия Сидни - Лос Анджелис, след която героите се оказват на тропически остров някъде в Океания. Нощувка в джунглата във висяща на дърво кабина на самолет Боинг предлага хотел Costa Verde. За целта корпусът на  самолет от 1965 година е преустроен като хотел. Когато е бил в движение, самолетът е изпълнявал полети от Южна Африка до Колумбия и обратно. В самолета са поместени 2 стаи, облицовани с дървени панели и обзаведени с мебели ръчна изработка, климатици, телевизори, баня и кухня. На крилата на самолета има тераса.

Къмпинг за фенове на "Властелинът на пръстените", Холандия

Hobbit House, Holland

© www.kennemerduincampings.nl

В околностите на холандския град Кастрикум през 2013 година отваря  врати за гости къмпинг Hobbit House. Тук можете да поживеете в истински  дом на хобити: с торф на покрива и с големи кръгли врати и прозорци. Вътре има кухня, гостна, спалня и малка баня. Независимо, че Hobbit House има статут на къмпинг, цената на една нощувка започва от 296 евро.

Къщичка на пазача за любители на сериала "Имението Даунтън", Великобритания

Замък Хайклиър, хотел

© Flickr/Latitia Miller

В графство Бъркшър, Великобритания, от пролетта нататък всеки желаещ може да си наеме къщичка на територията на замък Хайклиър, където се снима популярният английски сериал "Имението Даунтън". Мини хотелът, наречен London Lodge се състои общо 2 стаи, разположени от двете страни на масивните чугунени врати при входа на замъка. В тях собствениците на замъка граф и графиня Карнарвън са пресъздали старинния интериор с печка с дърва, гардеробна, баня и кухня. Цената на една нощувка е около 350 лири. 

(следва продължение)

По РБК

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com