сервиз на хладилници варна

Десет начина да изгорите 200 калории без много усилия

Фитнес. Спорт. Диети. Ако всички тези думи ви звучат като на чужд език, значи няма защо да се насилвате. Поддържането в добра форма може да не е резултат от усилени физически действия. Има и други начини да изразходвате енергия, без дори да усетите.

Десет начина как да се свалят 200 калории без никакви усилия препоръчва lejournaldesfemmes.com. Всъщност повечето от действията са неща, които правим всеки ден, без дори да се замисляме, че могат да имат значение за поддържането ни в добра форма.

Разхождане на кучето

Кучето ни ни кара да бятаме, да скачаме, изобщо да се движим. През това време изгарят калории, без дори да се замисляме, че спортуваме. Като концентрира вниманието си върху любимото куче, човек забравя, че изкачва височини или стръмна улица. В града, както и в провинцията, разхождането на кучето ви извежда навън, на чист въздух. За да свалите 200 калории е необходим 1 час разходка с куче.

Пускане на прахосмукачка

Тази дейност не е от най-забавните, но пък можете да се възползвате и от нея в добрия смисъл. За целта трябва да си служите с прахосмукачката по хитър начин: прехвърляйте тръбата от ръка в ръка, навеждайте се добре. Ако апартаментът ви е много малък, за да се упражните добре, докато чистите, можете да продължите с почистване на пода със стирка. Резултатът е чиста къща и добре раздвижено тяло. За да свалите 200 калории е необходим 1 час чистене на къщата.

Четене, писане, размишляване

Колкото и необичайно да звучи на някои, и тези дейности съдействат за сваляне на калории. Докато пишете служебните си документи и писма или четете интересна статия (за книга да не говорим!), вашият мозък работи и съответно изразходва енергия. Дали сте с книга в ръката или пред компютъра, мислете винаги за правилната стойка, от която няма да ви заболи гърбът. За да свалите 200 калории са необходими 4 часа интелектуални дейности.  

Танцуване

Ето една много забавна дейност, която освен това е полезна за изразходване на калории. Стилът на музиката и мястото са без значение, важното е да движите цялото си тяло. Когато наистина се забавлявате, дори и няма да усетите как се топят калориите. Не трябва обаче да прекалявате с алкохола, защото ефектът от танците ще е нулев. За да свалите 200 калории са необходими 1 час танци.

Разговор по телефона на крака

При този начин за сваляне на калории са най-облагодетелствани тези, които много обичат да говорят по телефона. Днес, когато има и мобилни телефони, от това няма нищо по-лесно. Ако сте на улицата, така или иначе вървите, а е известно, че ходенето пеша е полезно за поддържане на тялото в добра форма. Ако сте вкъщи или в офиса, обикаляйте из помещението с телефон в ръка, сядайте и ставайте от столовете. За да свалите около 200 калории е необходим около 1 час.

Миене на съдовете

Още една скучна домакинска дейност, която много малко хора обичат. Ако нямате миялна машина и ви се налага да я извършвате често, можете да погледнете от добрата страна. Важното е да не се навеждате много над мивката и ако тя наистина е ниско, по-добре е да прикляквате, за да раздвижите долната част от тялото си. За да свалите 200 калории са необходими 1 час и 20 минути.  

Правене на секс

Не е новина, че правенето на секс е равносилно на спорт – повишава се сърдечният ритъм и се раздвижват всички мускули. Тук резултатите се постигат доста бързо – около 200 калории се свалят за половин час.

Изкачване и слизане по стълбите

Възползвайте се от всеки случай да не ползвате асансьор, а да вървите по стълбите. Това е един от добрите начини за раздвижване на мускулите. Важното е да не се спирате за дълги почивки, а да се стараете да изминете повече стълби наведнъж. За да свалите около 200 калории са необходими само 20 минути.

Разместване на мебелите

Ако обичате често да променяте обстановката вкъщи и все не можета да намерите подходящото място на гардероба или друга мебел, това също е полезно за физическата форма. Едно разместване на мебелите е равносилно на спортна тренировка. Трябва все пак да внимавате да не вдигане прекалено тежки мебели, за да не ви заболи кръстът. За да свалите около 200 калории е необходим половин час.

Пазаруване

Шопингът може да има и това предимство, ако се придвижвате от магазин до магазин пеша. През това време носите чанти и торби, изпробвате дрехи, може да се случи да се скарате с някоя продавачка или клиентка – през всичкото това време изразходвате енергия. Все пак не трябва да прекалявате с тежестта на чантите и торбите. За да свалите около 200 калории по този начин е необходим 1 час. Единственият недостатък е, че този начин на сваляне на калории може да ви удари в джоба.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com