сервиз на хладилници варна

Девети фестивал за независимо късометражно кино във Вашингтон

От 6 до 16 септември във Вашингтон ще се проведе 9-ият фестивал за независимо късометражно кино и 6-ият конкурс за сценарий на късометражен филм, отворени за участници от цял свят.

[cut]

Фестивалът за независимо късометражно кино (DC shorts film festival) е фокусиран към наистина независимите късометражни филми, създадени от млади и утвърдени режисьори. Организаторите ще подберат филми от всеки жанр, със специално внимание към филмите, създадени във Вашингтон и живеещите в окръг Колумбия режисьори и писатели.

На 8-ото издание на фестивала през 2011 г. от изпратените филми са подбрани 145 от 23 страни, комбинирани в 17 еднократни прожекции пред публика от над 7200 души.

Условия за участие

Филмите трябва да са до 20 мин., със субтитри на английски език, във всички жанрове, стилове и тематика. В допълнение към основните прожекции се организират и специални прожекции за цялото семейство и късни нощни прожекции за възрастни, така че ще се приемат и филми за такава специализирана аудитория. Филми на тема "Храна” ще получат специален подарък от Whole Foods, партньор на фестивала.

Крайният срок за изпращане на филмите е 4 май, а на сценариите – 31 май. В момента тече срокът за регистрация. Таксите за участие са:

- за филм: до 20 април - $ 45 за студенти и $ 50 за всички останали; до 1 май - $ 55 за студенти и $ 60 за всички останали;

- за сценарий: до 30 април - $ 40 за студенти и $ 50 за всички останали; до 31 май - $ 65 за студенти и $ 75 за всички останали.

За всяка  творба се попълва отделен формуляр за участие. Журито ще обяви решението си на 30 юни. Всеки автор ще получи съобщение по електронната поща дали е приета или отхвърлена творбата му, както и отчет на журито и мотивацията за решението му.

За филмите се присъждат 3 награди по $ 250 и други допълнителни отличия, за сценарий се присъжда една награда от $ 1000 и още толкова за реализация на филма, който влиза в следващото издание на фестивала.

За повече информация: www.dcshorts.com.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com