сервиз на хладилници варна

Да ядеш хотдог като за световно

Един човек може да изяде 69 хотдога наведнъж само на световно първенство. Това е рекордът на новия и познат световен шампион Джой Честнът в дисциплината за ядене на най-много хотдог. Световното състезание се проведе на 4 юли в Ню Йорк 

Джой Честнът непрекъснато подобрява собствените си постижения. Новият му рекорд - 69 хотдога за 10 минути, е с един повече от миналата година, когато той отново е шампион, съобщиха световните агенции. Шампионката сред жените се казва Соня Томас, която излиза на първа позиция с 37 хотдога.

Джой Честнът от Калифорния е на 29 години, тежи 95 кг. и печели 7-а поредна титла. Постижението му далеч изпреварва това на подгласника, останал втори само с 51 хотдога. Шампионът подобрява и още едно постижение в историята на конкурса - това на японеца Такеру Кобаяши, който печели световната титла 6 поредни пъти от de 2001 до 2006 година.

Световният шампионат за ядене на хотдог се провежда всяка година на националния празник 4 юли в Ню Йорк и се радва на многохилядна публика. Зрителите окуражават състезателите с викове. Тайната на "спортистите" е, че топят хлебчетата във вода, преди да ги изядат, като пият непрекъснато вода, за да преглътнат. От 2 години се провежда и състезание за жени.

Първият конкурс е за ядене на хотдог е проведен през 1916 г. Тогава шампионът успява да изяде едва 13 хотдога за 10 минути. Ежегодно в САЩ се провеждат много подобни състезания, свързани с ядене на раци, пилешки крилца, хамбургери, скариди, кексчета...

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com