сервиз на хладилници варна

Да си наемем остров

Частните острови са изпълнената мечта за щастие на голяма част от населението на Земята. Сигурно няма човек, който да не е мечтал за спокойствието на самотен остров и не си е представял себе си, излегнат блажено под палмите на плажа.

Някои от тези острови са фамилна собственост от години, други започват да посрещат гости в края на ХХ век, след като ги купуват преуспели представители на шоубизнеса. Луксозната почивка заслужава и луксозна сума, защото достъпът до частните острови не е свободен.  

Муша Кей, Бахамите

Муша Кей е частна островна собственост на илюзиониста Дейвид Копърфийлд и се състои от 11 острова, които той купува през 2006 година. За да отседнете в този частен курорт, трябва да наемете цял остров срещу сумата от 37 500 долара за 12 души. Сред атракциите и развлеченията, които се предлагат на гостите, са дайвинг, риболов, илюзионен спектакъл и геокешинг.  

Кайо Еспанто, Белиз

Островът посреща гости от 1998 година насам и може да се наеме целият срещу сумата от 11 000 долара. Нощувката струва 2000 долара и е за ограничен брой посетители – на плажната ивица са построени само 7 вили, но към тях са включени всякакви екстри, като басейни и спа центрове, за да се глезят клиентите. Сред тях са холивудски актьори и знаменитости.

Остров Гуана

Остров Гуана                                                                            © Flickr/ninahale

Остров Гуана, Карибско море

Остров Гуана е част от Британските Вирджински острови. Седемте плажни ивици са с обща площ от 3,4 квадратни метра, а тропическите гори, планини и долини са опазени благодарение на факта, че островът е частна собственост. До него няма как да се стигне, освен със специално организиран транспорт. Богатата флора и фауна привлича ежегодно много  пътешественици, изследователи, любители на дайвинга. Малкият курорт се състои от една къща в колониален стил, която изпълнява функцията на клуб и отделни вили, в които нощувката в двойна стая е 695 долара.   

Остров Моту Фареоне, Таити

На този малък остров е построена само една вила - това представлява курортът Villa Corallina. Тук можете наистина да се усамотите. Две къщи за гости в полинезийски стил са изградени в тропическа градина с площ от 7000 квадратни метра. Във всяка от къщите има по 2 стаи, баня,  всекидневна, трапезария и кухня. До къщите не водят пътища, има само пясък, палми и море. Цената на стая за двама 350 долара нощувката.

Остров Базаруто, Мозамбик

Базаруто, Мозамбик                                                           © Flickr/MeRyan 

Остров Базаруто, Мозамбик

Базаруто е най-големият остров от едноименния архипелаг и част от едноименния национален парк. На пясъчната ивица се намира Indigo Bay Resort, курорт преди всичко за любители на природата и дайвинга. На острова живеят 180 вида птици, пеперуди, крокодили и антилопа Суни (мускусна антилопа). Под водата се срещат много корали и 5 вида делфини и морски костенурки. Туристите отсядат в 30 хижи и 14 вили, построени само от дърво и слама, но всички климатизирани. Тарифата на човек all inclisive е 545 долара, което включва и нощувката.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com