сервиз на хладилници варна

Графика малък формат и екслибрис в галерия Le Papillon

За пета поредна година Галерия Le Papillon изкушава ценителите на графиката малък формат и екслибриса с една наистина колекционерска изложба, в която творби на автори от Изтока стоят редом до тези на автори от Европа.

В колекцията са представени европейски и азиатски автори, които присъстват отдавна на международната графична сцена, печелят награди на най-престижните световни конкурси и са майстори на класически графични техники, като офорт, суха игла, мецотинто и литография.

"Конкретният повод за тази, пета изложба, беше моето скорошно пътуване до Китай, където спечелих три първи награди - една в Шанхай и две в Пекин. Там срещнах и нови автори, които не са представяни в подобна колекция. С тази изложба показваме, че творбите на българските художници стоят равностойно с тези на най-елитните автори по света", сподели художникът Роберт Баръмов, инициатор на изложбата. Неговото име, както и тези на Юлиан Йорданов и Петър Великов (представени в изложбата) отдавна са познати на ценителите по цял свят. В изложбата могат да се видят и част от най-новите му творби, отличени в Китай.

Графика на Константин Калинович

Графика на Константин Калинович, Русия

Нови имена, които досега не са представяни в предходните изложби в галерията, са тези на Шигеки Томура, Марина Рихтер, китайски майстори на графиката. За първи път се представя и Живко Мутафчиев, който също е носител на почетна награда в Китай. 

Ценителите ще се срещнат и с творбите на признати майстори, като Олег Денисенко, Мартин Байенс, Хаманиши Кацунори, Жени Кателиева, Цветан Казанджиев, Данаил Кондиков, Ангелина Ташкова, Елжбета Реджиковска.

Графика на Мартин Байенс

                                                                        Графика на Мартин Байенс, Белгия

                                                                        Изложбата може да се види в галерия Le Papillon до 23 февруари.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com