сервиз на хладилници варна

Графика малък формат и екслибрис в Галерия Le Papillon

Първата за 2014 г. изложба в Галерия Le Papillon има колекционерска стойност и продължава вече започната традиция - веднъж годишно да се представя експозиция с подбрани творби на майстори на традиционната графика.

В 7-ата годишна изложба "Малки графични форми" отново намират място автори, които са познати и търсени от ценителите на графиката по света. Този път в селекцията преобладават художници от България, Русия, Украйна, Беларус, Латвия. В подбора отново участие има българският художник Роберт Баръмов, който участва в изложбата с няколко нови графики с приказни сюжети.

Над 60 произведения, включени в експозицията, разкриват изключително богатото въображение и майсторство на авторите да създават разнообразни и богати сюжети на много малка площ. Изложбата е и азбучна за традиционни графични техники като литография, офорт, мецотинто, акватинта, гравюра върху дърво, гравюра върху стомана, суха игла и различни комбинации между тях.

Сред участниците са вече познати имена от предходните графични изложби в Галерия Le Papillon като Юлиян Йорданов, Петър Великов, Христо Керин, Роман Романишин (представен със графики от серията ABC). За първи път в такава колекция ценителите ще видят работи на Владислав Квартални от Беларус, Давид Бекер от Украйна, Христо Найденов, Наталия Чернишова. За първи път се показват и графики от серията птички на латвийския автор Лембит Льомус, приказните летящи кораби и кули на Сергей Тюканов. Селекцията от над 20 автори показва богатите възможности на традиционната графика.

Нашият избор е работата на Олег Денисенко, озаглавена "Крал и кралица" - ироничният поглед към властта, където кралят си играе с дървено конче, а кралицата пуска сапунени балончета.

Олег Денисенко - "Крал и кралица"

Изложбата "Малки графични форми" в Галерия Le Papillon може да се види до 26 февруари 2014 година.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com