сервиз на хладилници варна

В Германия прожектират премиерно новия български филм "Инкогнита"

Световната премиера на новия български филм, копродукция с Русия и Германия – "Инкогнита“, е в Деня на Европа 9 май в историческия, културен и университетски град Мюнстер, Германия. Прожекцията ще се състои от 19,00 часа в кинотеатър Cineplex.

Филмът на режисьора Михаил Пандурски, който живее в Германия, е създаден по мотиви от романа "Бариерата“ на Павел Вежинов и е с участието на Наум Шопов, което е неговата последна роля в киното. Сред актьорите във филма са още Георги Стайков, Стефан Данаилов, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева. Оригиналната музика на филма е в изпълнение на оркестъра, хора и солистите на Мариинския театър в Санкт Петербург. От българска страна филмът е реализиран с подкрепата на Национален филмов център, от копродуцентите "Камера" ООД и Българска национална телевизия. 

На световната премиера на 9 май ще присъстват и новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на България в Германия Ради Найденов и представители на посолството от Берлин и Бон, съобщиха от Национален филмов център. Ще присъстват изпълнителите на главните роли Георги Стайков и Ива Гочефф, както и композиторът Константин Цеков, продуцентите от “Камера”, хореографът на филма Донвена Пандурски. Режисьорът и сценарист Михаил Пандурски е носител на 3 награди от 47-ия Международен кинофестивал във Венеция за филма "Единственият свидетел“ (за най- добра мъжка роля, за най-добра филмова музика и специална награда на Михаил Пандурски), както и на специалната награда на журито на фестивала ”Златна роза” във Варна за филма "Голгота”.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com