сервиз на хладилници варна

В Бургас очакват посещението на математици от Далечния Изток

Делегация от известни математици от Тайланд, Тайван, Филипините и Индонезия пристига на 21 декември в Бургас. Поводът за посещението е предстоящото Международно математическо състезание, на което градът ще бъде домакин през юли догодина.

Гостите са част от организационния комитет световното състезание. Делегацията се предвожда от д-р Вен-Хсиен Сун - председател на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание и президент на Фондация за математическо образование "Чиу Чанг" в Тайпе, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Придружават го проф. д-р Ибрахим Бафадал от Министерство на националното образование в Република Индонезия, д-р Саймън Чуа - президент на гилдията на преподавателите по математика на Филипините, д-р Прамот Каджорнпай и две дами - Ниджвадее Джареанкиатбоворн и Порнпун Интрапрасерт, и тримата от Министерство на образованието в Тайланд.

Целта на посещението е да се обсъдят организацията по посрещането на участниците от цял свят – над 1000 души, на членовете на журито на състезанието, както и подборът на задачите.

Междунанордоно математическо състезание ще се проведе догодина за първи път в страна от Източна Европа.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com