сервиз на хладилници варна

Второ издание на конкурса „Заразени от изкуството”

"Заразени от изкуството" (Infected by Art) е обществена онлайн платформа, осъществяваща контакт на творците с ценителите на изкуство по света чрез организирането на конкурси, онлайн галерии на художници и публикации на сборни колекции от художествени произведения.

[cut]

Организаторите приканват за участие художниците от цял свят. Крайният срок на второто издание на конкурса е 24 ноември 2013 година.

Творбите могат да са изпълнени в следните техники: маслени и акрилни бои, молив, туш, дигитална техника, фотошоп и други.

Категориите за участие са 5: "Фентъзи", "Хорър", "Илюстрация", "Фантастика" и "Непубликувани произведения". Категорията "Непубликувани произведения" включва всяко художествено изображение, публикувано на хартиен носител в общ тираж по-малък от 1000 копия, публикации на собствени разноски (в същия тираж) както и творби, публикувани в интернет.

Петчленното жури, съставено от най-добрите фентъзи творци ще излъчи участниците  в бъдещия онлайн албум и 10-те претенденти за паричните награди.

Чрез онлайн гласуване публиката ще определи своите фаворити.

Награди, присъждани от журито: първа (5000 долара и публикуване на творбата на корицата на албума), втора (1500 долара), трета (500 долара).

Награди на публиката: първа (1500 долара и публикация на творбата на гърба на корицата на албума), втора (750 долара), трета (500 долара).

Информация за начина на участие в официалния сайт.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com