сервиз на хладилници варна

Втори Световен конкурс The Venture за социални предприемачи

Българи с идеи за бизнес, насочен към значима обществена кауза, могат да участват в световния конкурс The Venture, който се организира за втори път. Предложеният бизнес проект трябва да води до значима социална промяна. Крайният срок за подаване на заявки е 1 декември 2015 г.

България е една от 28-те страни, които могат да се включат в конкурса. Изискване към кандидатите е да са навършили 25 години. Проектите ще бъдат оценявани по 5 критерия: пазарно приложение, значително социално въздействие или въздействие върху околната среда и модел, който може да се развие, добър бизнес модел и организационна стратегия, финансова осъществимост и устойчивост, умения, опит и отговорност на екипа.

Подадените проекти първо ще бъдат оценявани на местно ниво от жури, съставено от успели български предприемачи, ментори и вдъхновители на промяна, чиито имена предстои да бъдат обявени. До 11 януари 2016 г. журито ще определи полуфиналистите сред българските кандидати. Победителят за България ще стане ясен до 18 февруари 2016 г. и ще участва в едноседмичен тренировъчен лагер в чужбина в периода март-април 2016 г. Победителят ще бъде обявен през юни/юли 2016 г.

Наградният фонд на конкурса е 1 милион долара, осигурени от Chivas Regal, които ще бъдат отпуснати на един или няколко предприемачи. Част от фонда на стойност 250 000 долара ще бъде разпределен между финалистите чрез гласуване от потребителите в платформата Indiegogo.

В първото издание на конкурса The Venture български проект е сред 16-те финалисти.

Подробности за конкурс и регистрация за участие в официалния сайт.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com