сервиз на хладилници варна

Втори Национален литературен конкурс „Стамен Панчев“

До 31 октомври 2014 година е крайният срок за участие в конкурса за ученици на името на поета Стамен Панчев, загинал в Балканската война. Конкурсът се организира от Община Ботевград, Дружество "Орханиец" и Дружество на литературните творци "Стамен Панчев".

Конкурсът е в 2 възрастови групи за ученици от цялата страна: от V до VIII клас и от IX до XII клас и в 2 раздела – стихотворение и разказ на свободна тема. Един автор може да участва с максимум 2 непубликувани творби в двата раздела, разказът не трябва да надвишава 3 печатни страници.

Конкурсът е анонимен. Творбите се изпращат на електронна поща в прикачен файл, след което се предоставят на журито. Отделно в писмото всеки участник трябва да напише само личните си данни: име, презиме, фамилия, точен адрес, ЕГН, тел. за връзка и името на училището си, както и в коя възрастова група и в кой/кои раздели ще участва.

Присъждат се: по 3 награди в двата раздела за всяка възрастова група, както и 2 специални награди – награда на Община Ботевград за творба, посветена на личността или делото на Стамен Панчев и награда на Дружество на литературните творци „Стамен Панчев” на автор от Община Ботевград.  

Наградите ще бъдат връчени на 29 ноември в Ботевград.

Творбите се изпращат на e-mail stamen.panchev@abv.bg.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com