сервиз на хладилници варна

Воинът-елф Тауриел и Бард Стрелеца – нови герои в „Хобит: Пущинакът на Смог“

Първият трейлър на втория филм от трилогията "Хобит" - "Хобит: Пущинакът на Смог", представя новите герои на Еванджелин Лили (воинът-елф Тауриел, който не съществува в книгата) и Люк Евънс (Бард Стрелеца).

Героинята на Еванджелин Лили - воинът-елф Тауриел, не присъства в романа на Толкин и е измислица на режисьора Питър Джаксън и съпругата му и копродуцент Фран Уелш. Мъжкият свят на елфите се обогатява с един дамски персонаж. Изданието Entertainment Weekly представи тази седмица новите герои.

"Тя е леко безразсъдна и напълно безмилостна и не се колебае да убива. Тауриел е капитанът на Елфската стража. Тя е Горски елф, което означава, че е от много по-нисък ранг в сравнение с елфите, които всички познаваме от "Властелинът на пръстените". Няма същия статут като Арвен или Галадриел, или Елронд, или Леголас, стои много по-ниско. Може да се каже, че тръгва срещу обществения ред на елфите“, казва за героинята си Еванджелин Лили.

Люк Евънс ("Робин Худ", "Тримата мускетари", злодеят Дейвид Шоу в "Бързи и яростни" 6) изпълнява ролята на Бард Стрелеца, пазител на езерния град Есгарод, който повежда защитата на града от дракона Смог и има ключова роля в по-нататъшното действие. Във втория филм Билбо и спътниците му се изправят срещу дракона Смог (в ролята Бенедикт Къмбърбач), завладял съкровищата на Еребор и прогонил джуджетата от техните земи.

Българската и световна премиера на "Хобит: Пущинакът на Смог" е на 13 декември. У нас филмът се разпространява от Форум Филм България.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com