сервиз на хладилници варна

Вестниците ще изчезнат до 2040 година

Вестниците на хартия ще изчезнат в целия свят до 2040 г. и ще бъдат заменени с цифрови носители, сочи прогнозата на австралиеца Франсис Гъри, настоящият генерален директор на Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) към ООН със седалище в Женева, в която членуват 184 страни.

Според Гъри до няколко години вече няма да има печатни вестници, пише вестник Libération, цитирайки интервю с него в швейцарския вестник La Tribune de Genève.

"Това развитие е нито добро, нито лошо, има изследвания, според които вестниците ще изчезнат до 2040 г., а в САЩ до 2017 г.", заявява Гъри. Той характеризира това развитие като неизбежно, тъй като в САЩ вече се продават повече дигитални, отколкото печатни книги, а в градовете книжарниците са все по-малко. Според него един от проблемите, свързани с това развитие, е заплащането на журналистите - откъде издателите ще намират средства да плащат на тези, които пишат статии. Според него трябва да се запази като механизъм системата на авторските права за заплащане на авторите, защото иначе те няма да могат да се издържат.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com