сервиз на хладилници варна

Варненската библиотека показва стари и редки издания по случай 132-годишнината си

Като реверанс към читателите си по случай 132-годишнината от създаването на Регионална библиотека ``Пенчо Славейков`` ще бъдат показани временно ценни и редки издания от фонда. Годишнината се отбелязва на 21 март.

Уникално издание на поезията на Хораций от 1756 година, рядко издание на ``Фауст`` от Гьоте, дневникът на свещеника Дионисий от село Килифарево, завършен от неговите наследници в първите години на ХХ век, ръкописно издание на Корана от XIX век, екземпляр от първата издадена стихосбирка на Пейо Яворов са сред изданията, които читателите могат да видят в специална витрина по повод празника на библиотеката. Книгите ще бъдат изложени във фоайето на Основната сграда. Те са част от фонда на Варненската библиотека и не се предоставят за свободен достъп от читатели.

Други издания от фонда ще бъдат изложени в читалня ``Регионална история`` от 10,00 до 16,00 часа също в Основната сграда. Сред тях са вестници от регионална преса на повече от 100 години, някои двуезични, като ``Варненска поща``.

Във фоайето читателите ще могат да се запознаят и с видеоуроци, посветени на интересни факти от историята на библиотеката. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com