сервиз на хладилници варна

Българско дуо се върна с награда от конкурса за песенни дуа „Елза Респиги“ в Италия

Дуо ``Колаж`` се завърна от Верона като носител на 3-а награда от Международния конкурс за песенни дуа ``Елза Респиги``. Наградите бяха връчени на 12 октомври 2015 г. в зала Maffeiana на Академия филхармоника Верона.

Конкурсът ``Елза Респиги`` се провежда по инициатива на песенното дуо Лантиери-Дзекинели и е посветен на голямата италианска интерпретаторка и композиторка на камерна вокална музика Елза Респиги, съпруга на Оторино Респиги . Конкурсната програма в 3 тура включва произведения на италиански песенни композитори от края на XIX век до днес с цел популяризиране на тяхното творчество. Българското дуо ``Колаж`` е отличено от международното жури сред 32 участници, съобщиха музикантите.

Дуо ``Колаж`` са Нона Кръстникова (сопран) и Мария Русева (пиано). Дуото е създадено през 2011 година. Репертоарът включва произведения на утвърдени класически композитори и съвременни автори. По инициатива на дуо ``Колаж`` през последните 2 уикенда на месец ноември тази година в София ще се проведе първото издание на фестивала за камерна музика Agitato.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com