сервиз на хладилници варна

Български художници откриват изложба в Констанца

Изложба с творби на 8 български автори се открива на 4 ноември в Констанца, Румъния. На откриването се очаква да присъстват министърът на културата на Румъния Пую Хашоти и кметът на Мангалия Раду Кристиан.
[cut]
Изложбата се организира от румънската художничка Луиза Кала и културната асоциация Wild Art - Констанца. Под мотото "Вълшебната Добруджа - Добруджа без граници" в галерията на хотел President в Констанца се представят живопис, графика, скулптура и фотография на Марина и Николай Русеви, Венцислав Марков, Светлан Стефанов, Ана Стефанова, Христина Иванова, Васил Пенчев и Георги Кенаров, съобщи художничката Луиза Кала.
Целта на изложбата е да бъдат представени в Румъния част от българските автори, които участваха в пленера на визуалните изкуства в рамките на двете последни издания на Международния арт форум "Без граници" в Двореца в Балчик. Третото издание на форума се проведе през 2011 година.
Художничката Луиза Кала е показвала работата си в изложби, организирани във Варна и Добрич, участвала е в пленера в рамките на фестивала "Без граници" в Балчик и в други подобни форуми в България.
През 2013 година част от проявите на Международния арт форум "Без гранаци" ще се провеждат паралелно и в Румъния, началото на което поставя настоящата изложба. Четвъртото издание на форума в България, което предстои през месец септември, също ще смени мястото си, тъй като ще бъде още по-мащабно, уточни организаторът му Ясен Казанджиев.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com