сервиз на хладилници варна

Български групи посвещават участията си на Metallica и Dream Theater на Каварна рок фест 2015

Hammerhead и Dream Theater Tribute ще участват в Каварна рок фест със специален репертоар от творчеството на Metallica и Dream Theater. Това ще се случи на 26 юни в рамките на Battle of The bands.

До момента за участие в Battle of The bands са се записали 73 групи, с 27 повече от миналата година. Срокът за записване е удължен до 15 март, съобщиха организаторите на Каварна рок фест Bulgarian Live Music.

Hammerhead свирят с оригиналните китари, озвучителната и периферна техника, използвани от Metallica. Групата поддържа репертоар от над 60 композиции на своите идоли. Hammerhead е сформирана през 2012 г. от

Пламен Гюров (соло китара) и Николай Петков (вокал и китара), по-късно се присъединяват Йордан Донев (ударни) и Иван Пейчев(бас).  

Tribute Dream Theater се ражда през лятото на 2013 г. по идея на Димитър Николов (китара) и Венелин Венков (барабани), по-късно се включват и Теодор Койчинов (вокал), познат от участието си в Music Idol 2007, Махаил Дичев (бас), Ани Свинарова (клавир), преподавателка в Консерваторията и Милена Иванова (бек вокал). Групата изпълнява песни от първите албуми на Dream Theater -  Images And Words (1992), Awake (1994), A Change of Seasons (1995) и Falling Into Infinity (1997).

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com