сервиз на хладилници варна

Българският филм „Каръци“ получи голямата награда на Московския кинофестивал

Филмът на Ивайло Христов ``Каръци`` получи голямата награда ``Златен Св. Георги`` на приключилия на 26 юни 37-и Московски международен кинофестивал. Филмът е на второ място в класацията ``Награда на публиката`` на фестивала.  

Ивайло Христов е режисьор и сценарист на ``Каръци``. В Москва филмът е отличен още с награда на журито на руските филмови критици, с наградата за най-добър филм на журито на Федерацията на киноклубовете на Русия, както и с втора награда в класацията на публиката, съобщиха от Национален филмов център. В аргументацията за присъждането на наградата на руските филмови критици е посочено, че тя се дава за ``умно и точно ``повтаряне на непреживяното``, като духовно състояние на  постсоциалистическото кино``.

В ``Каръци`` участват Елена Телбис, Ованес Торосян, Деян Донков, Пламен Димов, Георги Гоцин, Стоян Алексиев, Ненчо Илчев. Оператор е Емил Христов, музиката на Кирил Дончев. Филмът разказва за взаимоотношенията между група приятели, ученици в малък провинциален град, които смятат, че са ``каръци``.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com