сервиз на хладилници варна

Българският филм „Баща“ - една щастлива фестивална съдба

Анимационният документален филм "Баща" на Иван Богданов вече е показван на над 100 фестивала по света и има 26 награди. Тази година филмът ще може да се гледа и от повече хора онлайн и е купен от телевизиите Arte/ZDF, HTV 3 и KlasikTV.

Следващото фестивално участие на "Баща" е на Международния фестивал за късометражно кино Клермон-Феран във Франция (31 януари-8 февруари 2014) и на фестивалите за късометражно кино в Глазгоу (февруари) и в Ландсхут, Германия (март), съобщиха от София Филм Фест. Организаторите на фестивала припомнят, че на 15 януари изтича крайният срок за подаване на филми за конкурса Jameson Short Film Award 2014, откъдето тръгва и филмът "Баща" - международната му премиера се състои в рамките на този конкурс по време на 16-ия София Филм Фест.

Последното отличие за филма "Баща" е първа награда от Международния фестивал на детския филм в Чикаго 2013, единственият детски фестивал в света, признат от Американската филмова академия. На 55-ия Международен фестивал за документално и анимационно кино в Лайпциг филмът е отличен с наградата "Златен гълъб" (The Golden Dove), а журито мотивира избора си с това, че екипът на филма "използва по деликатен начин документалния материал и изключително ефектно преплита различните анимационни стилове в едно цяло, за да предаде разочарованието от предателството от страна на родителя".

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com