сервиз на хладилници варна

Българските киномани избират любимия си филм за Джеймс Бонд

България се включва в световната инициатива "Да изберем любимия Бонд филм" по повод 50-годишнината от излизането на първия филм и премиерата на новия, 23-и филм "007 Координати: Скайфол". Киноманите, които гласуват, ще спечелят специална награда за Световния ден на Джеймс Бонд, който се отбелязва и у нас.

За Световен ден на Джеймс Бонд е обявен 5 октомври, когато в цял свят и в кината у нас ще се прожектира първият филм от поредицата за Джеймс Бон, "Доктор Но". До 30 септември български зрители могат да гласуват за любимия си "Бонд" филм в сайта на ТВ7, а фаворитът във всеки град ще спечели покана за прожекция на "Доктор Но" на 5 октомври, съобщиха от Форум Филм България.

Официалната световна и българска премиера на "007 Координати: Скайфол" е на 26 октомври. В Лондон премиерата ще се състои в Royal Albert Hall в присъствието на принц Чарлз и дукесата на Корнуол Камила Паркър Боулс. По желание на британския престолонаследник приходите от събитието ще бъдат дарени на бивши и настоящи служители на трите британски разузнавателни агенции - Secret Intelligence Service, Security Service и GCHQ. Принц Чарлз е покровител на Тайните служби.

На премиерата на "007 Координати: Скайфол" в Лондон се очаква да присъстват звездите от филма: Даниел Крейг, Джуди Денч, Хавиер Бардем, Ралф Файнс, Наоми Харис, Беренис Марло, Албърт Фини, Бен Уишоу и режисьорът Сам Мендес.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com