сервиз на хладилници варна

Българската певица Амира спечели конкурса за изпълнители на фестивала „Откритие“ 2014

Амира и песен от Беларус спечелиха първите награди в международните конкурси съответно за изпълнител и песен на тазгодишното издание на Международния музикален фистивал "Откритие" във Варна. Конкурсите се проведоха на 17 и 18 май.

Амира (Боряна Христова) спечили журито и публиката с акустично изпълнение на песента Crazy от репертоара на американския дует Gnarls Barkley. Певицата получи и наградите на руското Радио "Голд стар" и на румънското радио Coco Vision, където авторската й песен Love Again е избрана от слушателите. В конкурса за песен на първо място се класира песента Throught the light, изпълнена от автора намузиката и аранжимента Георги Колдун от Беларус.

Амира е от Варна, вече е печелила 3 Гран при от наши и международни конкурси. Била е част от трио "Сахара", с което участва на "Откритие" 2009. Със своя песен участва на фестивала Eurovoice 2010 в Гърция. Другият победител Георги Колдун. Шоумен - певец и автор на музика, е сред най-популярните радио водещи в Минск (Алфа радио и Радио ОНТ). Има издадени 2 самостоятелни албума.

Песента "Има ли начин" (музика, текст и аранжимент на Графа), в изпълнение на Михаела Филева и NickName, спечели наградата на публиката, както и 3-а награда за песен.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com