сервиз на хладилници варна

България, Румъния, Молдова и Украйна - в общ поклоннически туристически маршрут

Да се създаде съвместен поклоннически маршрут "По стъпките на Свети Андрей Първозвани", който включва България, Румъния, Молдова и Украйна, предлага сдружение за културен туризъм "Еврика" - Добрич. Предложението е направено по време на туристически семинар в Балчик.

Семинарът на тема "Повишаване привлекателността на туризма чрез разработването на нови алтернативни решения за туристически атракции" се проведе на 16 декември с участието на туроператори и хотелиери от Балчик, Молдова в Кишинев и Ефория в Румъния и в присъстивието на кметовете на община Негря в Молдова и Ефория, съобщи Дарик Радио.

Идеята е да се създаде маршрут, подобен на "Ел Камино" - Пътят към Сантяго де Компостела в Испания, което ще допринесе за целогодишно увеличаване на броя на туристите по Черноморието.

Проведеният в края на миналата седмица семинар в Балчик е част от проекта "Традиция, оригиналност, уникалност и богатство за иновативна стратегия на туризма в Черноморския регион - ТОURIST" по Съвместна оперативна програма "Черно море" 2007-2013.

Според житието на Св. Андрей Първозвани, разказано в www.pravoslavieto.com, той "се отправил към северните страни. През Гърция, Мала Азия, по нашите брегове на Черно море той стигнал до страната, обитавана от скитите. Тая страна, тогава дива и неизвестна, е сегашна Русия. Целият си живот апостолът посветил на проповед".

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com