сервиз на хладилници варна

Бургазлия спечели първия международен пица шампионат във Варна

Иван Загоров от Бургас спечели първия международен пица шампионат за Купата на България, който приключи късно вечерта на 13 септември във Варна. В продължение на два дни двадесетина майстори на пицата се състезаваха в категорията "пица класика".

Уменията на победителя Иван Загоров бяха оценени от международното жури с логично значително присъствие на италианци и председател президентът на Световната федерация на пицарите Джовани Менто. Победителят Иван Загоров ще представя страната ни на Световния пица шампионат догодина в Италия. В церемонията по награждаването се включи и певицата Мариана Попова, поканена специално за събитието. 

Освен състезанието за професионалистите, което се проведе в два дни, присъстващите на финала наблюдаваха атрактивни демонстрации на т. нар. "пица акробатика" - съчетание от акробатична хореография и жонглиране с тестото. Италиански и румънски екипи показаха перфектно владеене на майсторските техники и направиха шоу, достойно да събере многобройна публика. Друга атракция на финала бе и скулптурата от тесто за пица на Аспаруховия мост, направена от председателя на Българската асоциация на пицарите и основен организатор на шампионата Радостин Кирязов. Кулинарната скулптура бе с дължина повече от метър.  

Тайната на добрата пица е тестото да е направено по такъв начин и от такива продукти, че краищата да не се изхвърлят, защото са твърди, а са вкусни за ядене, потвърдиха присъстващите на шампионата италианци. Към това постижение би трябвало да се стремят родните пицари, ако искат заведенията им да са пълни.       

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com