сервиз на хладилници варна

Британци се превръщат в гърци за една седмица

Тази седмица стартира новото шоу по британския "Канал 4”, в коeто англичаните ще окажат своята съпричастност към нарастващата икономическа криза в Гърция.

Пропагандната идея предизвика голям интерес от страна на зрителите поради все пак забавния й характер на риалити шоу. Основните участници са три британски семейства, които трябва да се справят с данъците, пенсиите и работните практики, довели до икономическата криза в Гърция. Битието на "героите” ще бъде съпроводено с интересни интервюта от експерти, които ще разкриват пред нас методите за укриване на данъци, корупционната система и лошото управление, довели до кризата.

В предаването участва 54-годишен фризьор, който е облагодетелстван от все още действащата система за пенсиониране на 53 години. Тъй като професии като неговата са квалифицирани като рисковани, пенсията им е 90 процента от последната заплата.

Другият участник е шофьор на автобус, възползващ се от закона в държавата, който повелява двойно над средната за страната заплата, както и бонусна система за идващите рано на работа и проверяващите билети.

На трето място имаме хирург, щастлив от гръцката данъчна система, която променя напълно чистата му печалба.

Докато събирах информация и мнения, попаднах на няколко интернет форума, където хората масово протестират срещу предаването. Те отхвърлят концепцията на шоуто заради внушението, че гърците печелят от начина, по който се управлява държавата. Ето едно мнение: "Тук има повече хора, които са потърпевши от хаоса, отколкото такива, които печелят от него. Пресата и медиите са същите, постоянно използват Гърция като изкупителна жертва за всички проблеми, които съществуват в почти всяка страна. По-голямата част от света е в тинята. Просто става въпрос за това да се натрие носа на Гърция, за да се отвлече вниманието от всички останали, които са на път да признаят, че седят в тинята”.

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com