сервиз на хладилници варна

Бразилия, футбол и туризъм – добър старт за Олимпийските игри 2016

Над един милион туристи са посетили Бразилия заради Световното първенство по футбол тази година. По-малко от месец след края на първенството равносметката на държавните институции сочи, че събитието е било успех за страната от икономическа гледна точка.

С броя на чуждите туристи, пътували заради футбола, Бразилия изпреварва в хотелиерския бизнес и въздушния транспорт резултатите на ЮАР от Световното първенство през 2010 г. Само след 2 години през август в Рио де Жанейро ще се проведат 31-ите летни Олимпийски игри, за които теренът вече е подготвен.

Бразилия е посрещнала туристи от 203 страни, посетили 64-те мача в 12 града в страната, сочат резултатите на Държавната агенция по туризъм на Бразилия Embratur, цитирана от "Франс прес". От всички туристи 61 % са посетили страната за първи път. Средната продължителност на престоя на чуждите туристи е била 13 дни. От общо 450 000 стаи в хотелите заети са били 80 %. По време на цялото първенство авиокомпаниите са превозили около 16,7 милиона пътници, като за един ден е постигнат рекорд от 548 000 души.

В Бразилия Световното първенство по футбол се отчита като успех за страната,  довело до разкриването на един милион работни места и донесло 30 милиарда долара на местната икономика. Според вече направено проучване сред чуждите туристи, 95 % от тях са казали, че искат да се върнат в Бразилия, а повече от 98 % посочват като причина за това гостоприемността на страната. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com