сервиз на хладилници варна

Битка с опасни технологии от бъдещето в „Утреландия“

От 22 май тази година български зрители ще могат да гледат новата научнофантастична история на Disney ``Утреландия``. Джордж Клуни в централната роля води битка с нереални оръжия и опасни технологии от бъдещето, както показва новият трейлър.

Зад историята на ``Утреландия`` се крият идеите на Уолт Дисни за утопична цивилизация, водена от технически прогрес. ``Утреландия`` е замислена като част от парка Disneyland през 1955 г. Продуцентът и съсценарист Деймън Линделоф, режисьорът и съсценарист Брад Бърд пресъздават тази история на кино с помощта на мистериозна кутия, намерена в студиата на Disney, която съдържа модели, скици, фотографии и писма, свързани със замисъла зад Утреландия. В екипа се включва и сценографът Скот Чамблис.

Джордж Клуни в ролята на някогашния вундеркинд Франк, превърнал дома си в технологична крепост и любопитната тийнейджърка Кейси (Брит Робъртсън) се впускат в опасно приключение да разкрият тайните на енигматично място някъде във времето и пространството. Това е Утреландия, за чието визуално представяне е използван архитектурният комплекс Град на изкуствата и науките във Валенсия, Испания. Заради снимките на филма е създадена огромна енергийна сфера и масивен монитор, известни като Бриджуей плаза. Филмът е сниман и на площадка за изстрелване на ракети на NASA в Кейп Канаверъл, Флорида, във ферма в Пинчър крийк, Албърта, сред  специално засети заради филма царевични полета в Ендърби, Британска Колумбия, Канада, на влакчето Its a small world в парка Дисниленд в Анахайм, Калифорния, на плаж на Бахамските острови и в Париж. 

Новини от Градското списание - www.urban-mag.com